Artikelnummer: RM_Argentinië_Adidas_2011_XXXL

Conditie: 9/10 (gebruikt)

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

(1)
Op voorraad (1)

Het Argentijns rugbyteam is een team van rugbyers dat Argentinië vertegenwoordigt in internationale wedstrijden. De Pumas spelen jaarlijks tegen Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika in de The Rugby Championship.

De eerste interland werd gespeeld in 1910 in Buenos Aires. Een afvaardiging van de Britse Eilanden waren toen op tournee door Zuid-Amerika. Deze wedstrijd en de meeste volgende werden nog verloren. Sinds de jaren 60 werd de sport steeds populairder en het nationale team won steeds meer wedstrijden. Buenos Aires werd een lastige plaats om te spelen voor de Europese landen die op bezoek kwamen. Sinds het eerste wereldkampioenschap rugby in 1987 heeft Argentinië zich elke keer weten te kwalificeren. Het grootste succes werd in 2007 behaald met een derde plaats. Verrassend werd in de openingswedstrijd van het toernooi gastheer Frankrijk opzij gezet. Vervolgens zouden de Argentijnen ook hun drie overige groepswedstrijden winnen én de daarop volgende kwartfinale. Pas in de halve finale werd de zegereeks van de "Pumas" gestopt door toedoen van Zuid-Afrika. In de wedstrijd om het brons kwamen ze opnieuw uit tegen de Fransen. Was het verschil in de eerste wedstrijd slechts vijf punten, nu werden "Les Bleus" duidelijk overklast met een score van 34-10.

Adidas / Argentina / Argentinië / NFL / official rugby shirt / Rugby / Rugby jersey / Rugby man / Rugby men / Rugby retro / Rugby shirt / rugby shirtje / rugby sport / Rugby trikot / Rugby vintage / rugby vintage shirt / Rugby wear / rugbysport